У Скупштини града Београда, по 51. пут, у организацији "Вечерњих новости" додељене су плакете у традиционалној акцији "Најплеменитији подвиг године".

Ова акција установљена је 1963. године после земљотреса у Скопљу, а први добитник Златне плакете био је електричар из Скопља Максим Стојановић који је спасао свој град неминовних пожара и голим рукама, кидајући жице, искључио струју.

За све те године "Новости" су наградиле више од 3.000 појединаца, установа и организација који су учинили неко добро дело, духовне и моралне подвиге или ризиковали живот за спас других људи.

Наша суграђанка г-ђа Љиљана Перовић постала је добитник специјалне плакете за најплеменитији подвиг године.

Дугачак је списак породица којима је Љиљана Перовић помогла.

Својим радом, а пре свега хуманошћу и храброшћу, она је средствима, које је сакупила од донатора, градила и поправљала оронуле куће, набављала храну, одећу и обућу за расељене, старе и болесне.

Ова племенита жена, уметница и мајка троје деце, никада није била имуна на патње људи око себе и потпуно се посветила хуманитарном раду.

У хуманитарним акцијама које је организовала учествовали су многи: епархија Рашко-призренска, Валентина Павличић, директорка Дечјег позоришта "Чарапа" из Београда, чији су глумци организовали безброј представа за помоћ косметским породицама, Тамара Кусовац, уметница која је од продаје својих дела донирала помоћ породицама не само у општини Зубин Поток већ и на читавом Косову и Метохији, чланице Удружења "Маме за маме", "ИМО центар", многобројне естрадне звезде, као и грађани Зубиног Потока.

Ова крхка и нежна жена  каже да је живот непредвидив и да нико не зна шта га може снаћи. Зато је поносна на то што је упознала добре људе спремне да помогну и што је удружила њихову племенитост.