Скупштина општине Зубин Поток је оснивач Јавног предузећа за издавачку, информативну и културну делатност ,,Стари Колашин". Предузеће је почело са радом марта 1995. у згради која се налази у самом центру Зубиног Потока, у улици Колашинских кнежева. Зграда је саграђена средствима које је обезбедила Скупштина Војводине. Руководилац пројекта и главни пројектант је био Јожеф Тот, дипл.инг.арх. који је зграду пројектовао у модерном стилу.

У оквиру предузећа послује и Културни центар који је главни носилац културног живота Колашинаца током протеклих година. ЈП,,Сари Колашин" је за многе препознатљив као Дом културе, јер у њему  послује Културни центар са позоришном салом, биоскопом, галеријом, музејом, библиотеком, дискотеком  и уметничким клубом.Осим КУД-а ,,Мокра гора" које делује у оквиру Културног центра, активне су и ликовна, балетска и хорска секција, као и драмски студио. У просторијама Културног центра ради и фитнес клуб.

ЈП,,Стари Колашин" је организатор свих културних дешавања у Зубином Потоку. Поред позоришних представа, филмских пројекција, књижевних вечери, изложби слика и других активности, Културни центар организује и све значајне манифестације у Зубином Потоку као што су Пливање за Богојављенски Часни Крст, Светосавски бал, Сретење, Покрајинскау смотру стваралаштва деце Косова и Метохије, Колашинско културно лето, Ликовну колонију акварела Газиводе, а у припреми је установљавање књижевне награде Григорије Божовић.

Колашинских кнежева бб
38228 Зубин Поток
Контакт тел: +381 (28) 461 131
е-пошта: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.