Предшколска установа "Наше дете" основана је и почела је са радом 1988. године. Почела је у једном објекту са 15 запослених и 45 деце. Обављајући своју делатност у складу са Законом о друштвеној бризи о деци и актима ресорнох министарстава и са потребама родитеља и деце, она је израсла у једну од најугледнијих установа те врсте у нашем округу.

  • Деца су народ посебан
  • Детињство је отац човекове личности
  • Дете је човек у оделу детета
  • Свако дете је паметно на свој начин
  • Ни један идеал овог света не вреди сузе једног детета

predskolska-ustanova-nase-dete-1

Поштујући законска начела, али пре свега, поштујући потребе најмлађих нараштаја, стварани су услови за њихов правилан психофизички развој у свим сегментима. резултат таквог рада је да установа данас ради у четири објекта - у Зубином Потоку, Зупчу, Вељем Брегу и Брњаку.

predskolska-ustanova-nase-dete

Образовно-васпитним садражјима од јасленог до предшколског узраста обухваћено је око 300 деце, а установа запошљава 60 радника свих профила стручности предвиђених за реализацију планираних програмских садржаја. Током протекле две и по деценије установа је створила законом прописане услове за реализацију програмских садржаја и остваривање задатака из области неге, превентивне здравствене заштите и васпитно-образовног рада.

nase-dete

У свом раду достигли смо високе стандарде у васпитању и образовању наше деце и споносом можемо да кажемо да на том плану не заостајемо за најразвијенијим срединама.

nase-dete

У прилог оваквој тврдњи иде податак да се свако дете у установи осећа безбедно, сигурно и прихваћено тако да на комплексан и васпитно исправан начин упознаје свет око себе и припрема се за следеће кораке у животу, а да родитељи са пуним поверењем доводе своју децу и предају је на бригу особљу установе.

nase-dete-velji-breg

Васпитно-образовни процес у установи одвија се тако што се, осим законом прописаних, бирају садржаји који подстичу све сегменте психо-физичког развоја деце, изграђивање ставова, развијање способности и вештина код деце.

nase-dete-brnjak

Захваљујући примени савремених метода у васпитно-образовном процесу, креативности и крајње професионалном односу запослених, Установа ужива углед и поверење родитеља и шире друштвене јавности.

Резултати постигнути од оснивања Установе до данас и генерације младих који су прве кораке направили у нашој установи, од којих су многи угледни млади људи, опредељују све запослене да у наредним годинама рада уложе још више напора на добробит деце и заједнице уопште.

Колашинских кнежева бб
38228 Зубин Поток
Контакт тел: +381 (28) 460 067
е-пошта: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.